Bygga ett eget gym

Vi bor på landet med ganska dåliga bussförbindelser. Under sommarlovet passade bussarna dessutom inte ihop med gymmets öppettider. Då kläckte min ena gymmande tonåring idén att bygga ett eget gym i ett av uthusen. Det gjorde att saker som bara stod och tog plats äntligen fick åka till tippen. En vägg kalkades och sen var det dags att inreda.



Vi köpte 10x10-reglar som sattes ihop med vinkeljärn. Borrade hål med jämna mellanrum till rören som skivstången ska ligga på. Bänken hade ena tonåringen byggt tidigare. Vi köpte själva stången till skivstången men som vikter använder vi ringar till en ringvält, som har precis rätt diameter, 50 mm. Tonåringarna har med hjälp av sin pappa även gjutit vikter av betong.



En stor spegel och hög musik hör också hemma i ett gym. Bland gammal bråte hittade vi ett kylskåp med spegeldörr. På golvet gamla trasmattor, de duger bra.




Själv vann jag ett träningsgummiband i ett hälsobingo på jobbet i våras. Det är mitt bidrag till gymmet. Vårt gym har ingen uppvärmning och ingen isolering men än så länge funkar det fint.


Kommentarer

Populära inlägg